Alpaca Project

bezoek enkel op reservatie
het hele jaar door geopend

Alpaca Project

Sinds eind 2019 zet Collette vzw zich in voor kinderen met cerebrale parese (CP) of hersenverlamming. Zo doen ze intensief aan bewustwording van hersenverlamming (‘Cerebral Palsy Awareness’) en ondersteunden ze al een aantal CP-gerelateerde projecten, instellingen en kinderen. In 2021 zijn wij samen met hen van start gegaan met een eigen project.

Collette (4) – het gezicht en de voorzitter in spé van WELOVECOLLETTE VZW – heeft haar hart verloren aan dieren. Haar ouders geloven ook dat dieren een bepaalde vorm van rust kunnen teweegbrengen en staan 200% achter dierentherapieën. De prikkels (zien, voelen, horen, ruiken) hebben volgens hen een gunstig effect op de verdere ontwikkeling van het kind. Verschillende wetenschappelijke studies tonen dat ook aan.

Eind 2020 bezochten Collette en haar ouders voor de eerste keer een alpacaboerderij. Ze waren meteen onder de indruk en kwamen enorm tot rust tijdens het bezoek. Naar aanleiding daarvan zijn zij op het idee gekomen om ook andere gezinnen hetzelfde te laten ervaren. Sinds begin 2021 biedt Collette vzw samen met ons een ontspannende alpacabeleving aan voor kinderen met cerebrale parese en de rest van hun gezin.

Ouders en of begeleiders van kinderen met cerebrale parese kunnen zich registreren via onderstaand registratieformulier.

Bedrijven of sympathisanten die zich geroepen voelen om Collette vzw en bijgevolg het Alpaca Project mee te ondersteunen kunnen contact opnemen via info@welovecollette.be of surfen naar www.steuncollette.be.

Vragen?

Neem Contact op met ons

Iets gevonden tussen onze activiteiten of zelf nog een fantastisch idee? Wij staan te popelen om jullie te ontvangen! Klik snel door naar onze contactpagina en reserveer jouw alpacatime.

×

Whatsapp ons

× Heb je vragen?