De leukste alpaca weetjes!

Zin in een verrassend uitje, op zoek naar een originele vergaderzaal of locatie voor een kinderfeestje? Bij Alpaca Hoogstraten denken we graag met je mee.

Author

karen

Alpaca weetjes

Waar komen alpaca’s vandaan?

Alpaca’s zijn kameelachtige dieren die in wetenschappelijke termen behoren tot de familie Camelidae. Alpaca’s leven normaal gesproken in de bergen van de Andes in Zuid-Amerika op een hoogte tussen 3500 en 5000 meter boven de zeespiegel. Een hoogte waar veel dieren liever niet komen. Daar groeit het voedsel dat ze eten: gras en taaie kruiden. 

Op zulke hoogtes kan het erg koud worden en dit is dan ook de reden dat alpaca’s een dikke vacht hebben. Ze hebben het ook prima naar hun zin op andere, warmere plekken. Alpaca’s beschikken namelijk over de unieke eigenschap dat hun vacht in staat is om te gaan met zowel koude als warme omstandigheden. De vezels hebben namelijk holle ruimtes die warmte vasthouden als het koud is en lucht laten circuleren als het warmer is!

Alpaca weetjes

Het karakter van een alpaca

Alpaca’s hebben een erg zacht uiterlijk en dat matcht best goed met hun innerlijk. Het zijn doorgaans rustige, nieuwsgierige dieren die op hun gemak naar je toe kunnen lopen om je even te onderzoeken. Tijdens een alpaca tour of meet & greet op onze Alpaca farm kun je dat zelf ervaren! Net zoals mensen en veel andere dieren, hebben alpaca’s hun eigen individuele persoonlijkheden. Sommigen zijn bijvoorbeeld speels en levendig, anderen wat rustiger en terughoudender. 

Alpaca’s zijn sociale dieren en leven het liefst in groepen. Ze zijn dan ook in staat om een hechte band te creëren met andere alpaca’s, maar ook met mensen! Ze communiceren onderling op een unieke manier: ze hummen. Met zachte, melodieuze geluiden, laten ze daarmee blijken in welke stemming ze zijn en groeten ze elkaar. Ook hebben ze een erg goed geheugen. Alpaca’s reageren bijvoorbeeld vaak positief op vertrouwde gezichten.

De gewilde alpacawol

Wist je dat de dikke vacht van alpaca’s gewild is als kleding materiaal? 5000 jaar geleden voorzagen alpaca’s de Inca’s al van wol. Tegenwoordig staat alpacawol bekend als één van de betere soorten wol die wordt gebruikt in kleding. Veel landen hebben regels en normen voor gedomesticeerde alpaca’s. Zo wordt ervoor gezorgd dat de dieren goed worden gehouden en behandeld.

Breng een bezoek aan onze alpaca farm!

Is de alpaca één van jouw favoriete dieren en wil je deze unieke dieren in het echt komen bewonderen? Je bent van harte welkom op onze alpaca farm in Hoogstraten. Hier heb je de kans om kennis te maken via verschillende activiteiten. Klik snel door naar onze contactpagina om jouw ‘alpaca time’ te boeken! 

Heb je nog vragen of heb je zelf een origineel activiteit idee met de alpaca’s? We zijn benieuwd en horen het graag! Bereik ons eenvoudig per mail via: info@alpacahoogstraten.be of bel naar +32 492 48 77 39. We staan je graag te woord!

Author

karen

Test

Test

ALPACA GLAMPING

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua

ALPACA GLAMPING

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua
×

Whatsapp ons

× Heb je vragen?